בפ"מ
בית המשפט לתעבורה פתח תקווה
|
8961-01-13
05/02/2013
|
בפני השופט:
אלי אנושי
|
- נגד - |
התובע:
נאיף קיעאן
|
הנתבע:
מדינת ישראל
|
החלטה |
בפני בקשה לביטול איסור מנהלי על שימוש ברכב אשר הוגשה בהתאם לס' 57 ב לפקודת התעבורה.
הצדדים אינם חלוקים על כך כי ביום 30/1/13, בעקבות שימוע בדבר איסור מנהלי על שימוש ברכב, החליטה קצינת המשטרה על השבתה מנהלית של רכב המבקש למשך 30 יום בגין עבירה של נהיגה ברכב שאיננו מתאים לרישיון הנהיגה בניגוד לסעיף 10 א' לפקודת התעבורה.
עיינתי בחומר החקירה ומצאתי ראיות לכאורה לכך שהנהג שהוא בעלי הרכב נעצר על ידי שוטר לבדיקה, הציג רישיון נהיגה בדרגת B C 1 דרגה שאינה תואמת לסוג הרכב אשר לו נדרש רישיון נהיגה מסוג D 3 השוטר הסביר לנהג את מהות העבירה, וזימן את הנהג לשימוע כאשר הוא אוסר עליו לנהוג ברכב עד שיגיע נהג עם רישיון D 3 . השוטר אף ציין את דברי הנהג שטען כי חשב שמותר לו לנסוע עם רישיון B.
אומנם באישור בדבר נטילת רישיון הרכב וזימון הנהג לקצין משטרה נמסר כי עד להחלטה בעניין ניתן לעשות שימוש ברכב עד ליום 30/1/13 בשעה 10:00, אך ברור הדבר כי ניתן לעשות שימוש ברכב רק על ידי נהג שיש לו רישיון נהיגה ולא כפי שטען ב"כ המבקש בפני שכביכול הרשה השוטר לנהג לנהוג עד להחלטה אחרת.
במצב זה כאשר מציינת הקצינה הפוסלת כי הנהג ממשיך לנהוג ברכב גם לאחר ביצוע העבירה, הרי לטעמי מעבר לעבירה נוספת מהווה הדבר זלזול בהחלטת השוטר.
במצב עניינים זה אין ספק כי קיימות ראיות לכאורה כנגד המבקש.
וכל טענה נוספת בנושא דינה להתברר בהליך העיקרי אם וכאשר יבחר המבקש לכפור באשמתו.
עפ"י ס' 57ב(ב) לפקודת התעבורה, בית-המשפט יבטל את הודעת איסור השימוש אם נוכח כי התקיים אחד מאלה:
"
(ב)
1. הרכב נלקח מבעליו בלי ידיעתו והסכמתו.
2. מי שנהג ברכב פעל בניגוד להוראותיו של בעל הרכב ובעל הרכב עשה ככל שביכולתו כדי למנוע את העבירה.
"
עפ"י ס' 57ב(ג):
"בית-משפט רשאי לבטל את הודעת איסור השימוש, או לקבוע תקופה קצרה יותר לאיסור השימוש, בתנאים או ללא תנאים, אם התקיימו נסיבות אחרות מאלה האמורות בסעיף קטן (ב) המצדיקות זאת ולעניין זה רשאי בית המשפט להביא בחשבון, בין היתר, את הזיקה בין בעל הרכב לבין מי שנהג ברכב."
אין ספק שהמבקש הוא בעל הרכב ולטענתו הוא נוסע ברכב זמן רב.
לעניין סעיף 57 ב' ג' הוצגו לפני תמונות אשר לפיהן, כך טוען ב"כ המבקש, הרכב לא משמש כלל להסעת נוסעים אלא רק להובלת חומרי בניין, כך שב"כ טוען שמדובר כנראה שעבירה טכנית וכי ניתן לשנות את ההגדרה של הרכב. בשלב זה אין בפני נתונים מספקים על מנת להתייחס לטענה זו לגופו של עניין. אולם שקלתי היטב את טעוני ב"כ המבקש שיגרמו לו ולמשפחתו נזקים כן שקלתי את הצהרתו כפי שנרשמה בבקשת ב"כ שבכוונתו לבצע את כל הפעולות והשינויים ככל שידרשו על מנת לתקן את הפגם.
לאור האמור מצאתי לנכון להפחית במעט את משך ההשבתה, אשר תעמוד על 23 ימים במקום 30 יום.
לפיכך הרכב יושב לידי נהג האוחז בידו רישיון נהיגה מתאים בלבד D 3 וזאת בתום ההשבתה שאני מעמיד אותה על 23 יום מיום 30/1/13.
זכות ערר כחוק.